Scroll Top

Trots op ons vak!

Dat is wat onze schoolbesturen uit Limburg en de opleidingsinstituten (de Nieuwste Pabo, Fontys Venlo, De Kempel en HAN) bindt. En dat is wat we ook willen uitdragen!

We hebben de handen in elkaar geslagen om ons mooie vak in beeld te brengen en te laten zien wat het vak leerkracht op een basisschool inhoudt én hoe je leerkracht wordt. Vandaar dat je ons hier, op deze site “Ik ben leerkracht”, gezamenlijk vindt.

Een website met informatie voor mensen die leerkracht willen worden, voor mensen die weer leerkracht willen zijn en voor de huidige leerkracht.

Op deze website vind je verhalen van onze leerkrachten en leggen ze uit wat zij zo mooi vinden aan hun vak en waarom zij eerder de stap naar leerkracht maakten. Ook lees je verhalen van leerkrachten die in het verleden leerkracht waren, vervolgens zijn overgestapt naar een andere branche en bij wie het vak leerkracht in het bloed zit en weer terug zijn in het basisonderwijs. En verhalen van leerkrachten die via het zij-instroomtraject in het onderwijs terecht zijn gekomen en zich als een vis in het water voelen.