Mentale ondersteuning voor (toekomstig) werkgeluk.

Mentale ondersteuning

Sinds 16 maart zijn we tot iets meer afstand van elkaar gedwongen: van je collega’s, maar ook van de kinderen. Onderwijs ziet er nu anders uit dan daarvoor; we moeten nu onderwijs op afstand bieden, en dat betekent communiceren met en begeleiden van kinderen via telefoon of laptop.

Dat levert heel veel mooie dingen op die we van te voren niet hadden kunnen bedenken, maar het is ook wennen. Het gemis van de sociale contacten die twee weken geleden nog zo vanzelfsprekend waren, thuiswerken wat de een beter lukt dan de ander en omgaan met zorg en angst voor je eigen gezondheid en die voor mensen die dichtbij je staan.
Niet de situatie zelf bepaalt hoe iemand zich voelt, maar hoe iemand denkt over en zich voelt bij die situatie. En dat kan in deze ‘coronatijd’ best een behoorlijke uitdaging zijn.

Ondersteuning van coaches

Voor vragen en om je zorgen te delen kun je altijd terecht bij je leidinggevende, maar er kunnen ook momenten zijn waarop je met iemand anders wilt praten. Vanuit de schoolbesturen bieden we je aan dat je een coach kunt benaderen voor een gesprek als je daar behoefte aan hebt. Deze biedt je een luisterend oor, maar kan je ook adviseren over zaken die jou helpen vitaal te blijven in deze periode.

Zekerheid uit jezelf halen voor (toekomstig) werkgeluk.

Ook in deze bijzonder crisissituatie is het fijn en verstandig dat je nadenkt over hoe je regie houdt in je eigen werk en leven. Als tijden onzeker zijn, werk constant verandert, kun je geen zekerheid meer halen uit dat je weet hoe het werkt of hoe werk eruitziet. Die zekerheid moet vanuit jezelf komen. Waar ben je goed in én wat vind je belangrijk. Concreet maken van jouw leefregels en ook je streefregels. Dít geeft richting aan het vergroten van werkgeluk.

Door hierover te sparren geven we betekenis geven aan ervaringen, en krijg je zicht op jouw richtinggevers. Geen hapklaar programma. Super persoonlijk en voor jou de broodnodige (werk) geluksvitaminen.

NicoleSteinbusch

HEB JE INTERESSE?

Neem contact op met Nicole Steinbusch via onderstaand contactformulier.