Scroll Top

Leerkracht in beeld

Iedere dag bezig zijn met de toekomst van kinderen, dat is wat je doet als leerkracht. Jouw leerlingen zijn namelijk de verpleegkundigen, de bakkers of de uitvinders van de toekomst! Hoe mooi is het om hen een goede basis mee te kunnen geven en hen te begeleiden in hun ontwikkeling tot volwaardige burgers in onze maatschappij?

Wij zijn Trots op ons vak. Kinderen zijn de toekomst.
Daar werk jij in Limburg toch ook aan mee?!

leerkracht-worden2

Ik wil leerkracht worden!

Iedere dag bezig zijn met de toekomst van kinderen, dat is wat je doet als leerkracht. Lijkt het jou leuk om als leerkracht aan de slag te gaan?

leerkracht-zijn1

Ik wil weer leerkracht zijn!

Ben jij een oud-collega of studiegenoot met een lesbevoegdheid voor het primair onderwijs die een tijdje niet gewerkt heeft of buiten het onderwijs actief is?

ben-leerkracht2

Ik ben leerkracht!

Iedere dag zet jij je in voor de ontwikkeling van je leerlingen. Net zo belangrijk vinden wij jouw eigen ontwikkeling.

thijs
Thijs
Basisschool Petrus Canisius
Leerkracht groep 6

Het mooie van het vak leerkracht is dat ik een steentje bij mag dragen aan de ontwikkeling van kinderen. Ieder kind is uniek en mooi zoals het is. Ik probeer ieder kind zich te laten ontwikkelen op zijn of haar eigen niveau en voor iedereen te zorgen voor voldoende uitdagingen.

desire
Desirée
Basisschool Oda
Leerkracht groep 8

Ik probeer altijd de talenten van de kinderen te ontdekken en te stimuleren. Mede daardoor geeft werken met kinderen als leerkracht in het basisonderwijs waardering en voldoening. Het is gewoon een heel erg leuk beroep.

Margje
Margje
SBO de Griffel
Leerkracht

Als leerkracht bouw ik een hechte band op met de kinderen. Ik weet precies hoe het met ze gaat. Daardoor kan ik ze goed begeleiden in hun leerproces. Belangrijk vind ik dat ik ze laat ervaren dat ze meer kunnen dan ze denken dat kunnen.

ERVAAR HET BEROEP VAN LEERKRACHT!

#

de basisschool-ontdekdag

Binnenkort organiseert De Nieuwste Pabo weer de ontdekdagen. Ben jij erbij?

#

Open dag op de opleiding

De open dagen van dit studiejaar zijn bekend! Lees verder en schrijf je in.

#

Wil je meelopen op een basisschool?

Wil je eens meelopen op een basisschool? Dat kan. Neem contact met ons op.

Werken in het onderwijs. De baan van het leven.

Onderwijs is het enige vak ter wereld waar letterlijk alle aspecten van het leven voorbijkomen. Samen met je collega’s leg je de basis voor de levens van jonge mensen. En dat is net zo mooi, confronterend, dankbaar, spannend, simpel en soms ingewikkeld, als het leven zelf.