Mentale ondersteuning door online mindfullness

Mentale ondersteuning

Sinds 16 maart zijn we tot iets meer afstand van elkaar gedwongen: van je collega’s, maar ook van de kinderen. Onderwijs ziet er nu anders uit dan daarvoor; we moeten nu onderwijs op afstand bieden, en dat betekent communiceren met en begeleiden van kinderen via telefoon of laptop.

Dat levert heel veel mooie dingen op die we van te voren niet hadden kunnen bedenken, maar het is ook wennen. Het gemis van de sociale contacten die twee weken geleden nog zo vanzelfsprekend waren, thuiswerken wat de een beter lukt dan de ander en omgaan met zorg en angst voor je eigen gezondheid en die voor mensen die dichtbij je staan.
Niet de situatie zelf bepaalt hoe iemand zich voelt, maar hoe iemand denkt over en zich voelt bij die situatie. En dat kan in deze ‘coronatijd’ best een behoorlijke uitdaging zijn.

Ondersteuning van coaches

Voor vragen en om je zorgen te delen kun je altijd terecht bij je leidinggevende, maar er kunnen ook momenten zijn waarop je met iemand anders wilt praten. Vanuit de schoolbesturen bieden we je aan dat je een coach kunt benaderen voor een gesprek als je daar behoefte aan hebt. Deze biedt je een luisterend oor, maar kan je ook adviseren over zaken die jou helpen vitaal te blijven in deze periode.

Online mindfulness

Tot 1 augustus kun je met Mindfulness Online de mindfulnesstraining volgen.

  • Duidelijke lesvideo’s leiden je door de training.
  • Een uitgebreid e-learningsprogramma met o.a. meditaties, video’s, vlogs, teksten en een dagboek bieden je extra ondersteuning om stressvrij te leren leven en werken.
  • Ook te volgen vanuit C2Mindfulnessapp.

Leer op een andere, effectieve manier omgaan met lastige situaties, stress, sombere buien, piekergedachten en onprettige emoties.

Karien Kloostermans

HEB JE INTERESSE?

Neem contact op met Karien Kloostermans via onderstaand contactformulier.