Scroll Top

Leerkracht in beeld

Iedere dag bezig zijn met de toekomst van kinderen, dat is wat je doet als leerkracht. Jouw leerlingen zijn namelijk de verpleegkundigen, de bakkers of de uitvinders van de toekomst! Hoe mooi is het om hen een goede basis mee te kunnen geven en hen te begeleiden in hun ontwikkeling tot volwaardige burgers in onze maatschappij.

Kinderen zijn de toekomst. Daar werk jij in Limburg toch ook aan mee?!

Voldoening

Soms vraag je je af wie er trotser is aan het einde van een schooldag: de leerling of de leerkracht. Eén ding is zeker, het geeft grote voldoening als je als leerkracht een leerling weer vooruit kunt helpen. Dat is ook één van de meest gehoorde antwoorden op de vraag aan een leerkracht wat hij of zij het mooist vindt aan zijn/haar beroep, de voldoening.

Aantrekkelijk beroep

Van kleuter tot beginnende tiener, iedere leeftijd kent zijn charme maar zeker ook zijn uitdaging. Want hoe bereik je steeds weer die leerling, hoe zorg je ervoor dat je die ene leerling begeleidt in zijn of haar eigen ontwikkeling en hoe houd je hem of haar gemotiveerd? Leerkrachten geven vaak aan dat dit nu juist is wat het beroep aantrekkelijk maakt: het werken met individuen die ieder hun eigen talenten hebben en zich op hun eigen niveau ontwikkelen. Als leerkracht ben je dagelijks bezig om steeds weer op een andere manier naar de leerlingen te kijken en de juiste toon bij ze te raken.

Inspiratie

Maar….wie kan jou nou beter vertellen wat het beroep inhoudt als de leerkracht zelf? Bekijk daarom een van onze filmpjes met leerkrachten en kinderen in de hoofdrol en laat je inspireren! We durven te wedden dat er op jouw gezicht ook automatisch een glimlach verschijnt…

Inspiratie