Scroll Top

Hoe word je leerkracht?

Heb je een beeld gekregen van het beroep en ben je enthousiast geworden na al deze verhalen over en van de leerkracht? Dan is dit misschien wel hét beroep voor jou!

Afhankelijk van je voortopleiding en ervaring kun je kiezen voor een reguliere voltijdopleiding, een zijinstroomtraject, een deeltijdtraject, doorstroom van onderwijsassistent naar leerkracht aan Hogeschool de Kempel of De Nieuwste Pabo.

In februari 2020 is de landelijke campagne ‘de baan van het leven’ van start gegaan! Neem een kijkje!

Voltijd opleidingen

Ben je afgestudeerd van het Voortgezet Onderwijs en wil je leerkracht worden?

Je volgt dan een reguliere voltijdopleiding aan De Nieuwste Pabo en
Hogeschool de Kempel. Deze opleiding duurt vier jaar.

Challenge program: De academische pabo

Ben jij een vwo- of havo-scholier die meer wil én een uitdaging niet uit de weg gaat? Wil je ook nog eens kinderen iets leren en voor de klas staan? Dan is het challenge program van Hogeschool de Kempel jou op het lijf geschreven. Het challenge program is de pabo met een ‘plus’. Je volgt dan de pre master onderwijswetenschappen van de OU.

Academische Pabo

Volg de Academische Pabo op De Nieuwste Pabo.

Zij-instroom- & deeltijdtraject

WERK JE MOMENTEEL IN EEN ANDERE SECTOR, HEB JE EEN HBO OF WO-OPLEIDING EN WIL JE ALS ZIJ-INSTROMER LEERKRACHT WORDEN?

Volg dan een zij-instroomtraject aan
Hogeschool de Kempel.

Werk je momenteel in een andere sector, heb je een HBO of WO-opleiding en wil je via een deeltijdtraject leerkracht worden?

Volg dan een deeltijdtraject aan
Hogeschool de Kempel.

De Nieuwste Pabo biedt vanaf september 2021 de mogelijkheid om binnen EEN FLEXIBEL DEELTIJDTRAJECT een bachelordiploma leraar basisonderwijs te behalen.

Het leren start altijd in de echte onderwijspraktijk waar je werkt aan sets van leeruitkomsten. Een leeruitkomst is een omschrijving van competenties (kennis, vaardigheden, inzichten) die een leerkracht moet bezitten. Er zijn verschillende mogelijkheden om de leeruitkomsten aan te tonen, daarin neem je zelf vanuit je praktijksituatie het voortouw. Je werkt dus op je eigen unieke wijze aan je eigen kennis en vaardigheden.

thijs
Thijs
Basisschool Petrus Canisius
Leerkracht groep 6

Het mooie van het vak leerkracht is dat ik een steentje bij mag dragen aan de ontwikkeling van kinderen. Ieder kind is uniek en mooi zoals het is. Ik probeer ieder kind zich te laten ontwikkelen op zijn of haar eigen niveau en voor iedereen te zorgen voor voldoende uitdagingen.

desire
Desirée
Basisschool Oda
Leerkracht groep 8

Ik probeer altijd de talenten van de kinderen te ontdekken en te stimuleren. Mede daardoor geeft werken met kinderen als leerkracht in het basisonderwijs waardering en voldoening. Het is gewoon een heel erg leuk beroep.

Margje
Margje
SBO de Griffel
Leerkracht

Als leerkracht bouw ik een hechte band op met de kinderen. Ik weet precies hoe het met ze gaat. Daardoor kan ik ze goed begeleiden in hun leerproces. Belangrijk vind ik dat ik ze laat ervaren dat ze meer kunnen dan ze denken dat kunnen.

Heb je een vraag?