Scroll Top

Welkom terug!

Heb jij een lesbevoegdheid Primair Onderwijs en wellicht een tijdje niet gewerkt in het Primair Onderwijs? Geen probleem! De Limburgse basisscholen heten jou als oud-collega of studiegenoot van destijds van harte welkom terug!

#

Kinderen zijn de toekomst. Daar werk jij in Limburg toch ook aan mee?!

Misschien sta je opnieuw voor een keuze in je leven en voel je dat je oude passie LEERKRACHT ZIJN toch weer kriebelt. Overal in de media lees je dat het onderwijs zit te springen om goede leerkrachten, en jij kunt dat zijn! Jij hebt immers dat belangrijk diploma al opzak waarmee je voor de klas kan. Nu lijkt het onderwijs als werkveld misschien verder weg dan ooit. Door alles wat je professioneel en privé hebt meegemaakt heb je je ontwikkeld tot wie je nu bent. Je kunt je afvragen of de cultuur wel bij je past. “Word ik wel gelukkig als juf of meester?” “Gaat mijn hart daar wel echt sneller van kloppen?”. “Is de keuze van destijds om elders te gaan werken niet gewoon de goede geweest?” “En kan ik het eigenlijk wel, lesgeven aan een groep mondige kinderen?”

De schoolbesturen realiseren zich dat een stap terug naar het onderwijs niet zomaar iets is. Een loopbaanstap is altijd spannend en uitdagend.

#

Het TalentCenter van Primair onderwijs in Limburg

Wil je nog meer over jezelf ontdekken, log dan in op Mijn.onderwijspoinlimburg.nl. Hier vind je gratis instrumenten, in de vorm van zelftesten en loopbaanopdrachten. Ontdek wat je kunt, waar je kracht ligt en wat je ambities zijn. Dit alles helpt je bij de regie in eigen handen nemen wat betreft je werkplezier en loopbaan.

#

Het Onderwijsloket: hét informatiepunt voor werken in het onderwijs!

Het Onderwijsloket is begin 2020 gestart op initiatief van de Vereniging Hogescholen (VH) en de Vereniging van Universiteiten (VSNU). Dit is hét online platform met alle informatie over werken in het onderwijs. Overweeg jij een carrière als leraar in het onderwijs? Of wil jij binnen het onderwijs doorgroeien of een overstap maken naar een andere sector? Het Onderwijsloket beantwoordt al je vragen. Welke routes er voor jou mogelijk zijn, welke functies je binnen een school kunt vervullen en met welke praktische zaken je rekening kunt houden als je in het onderwijs wilt werken.

thijs
Thijs
Basisschool Petrus Canisius
Leerkracht groep 6

Het mooie van het vak leerkracht is dat ik een steentje bij mag dragen aan de ontwikkeling van kinderen. Ieder kind is uniek en mooi zoals het is. Ik probeer ieder kind zich te laten ontwikkelen op zijn of haar eigen niveau en voor iedereen te zorgen voor voldoende uitdagingen.

desire
Desirée
Basisschool Oda
Leerkracht groep 8

Ik probeer altijd de talenten van de kinderen te ontdekken en te stimuleren. Mede daardoor geeft werken met kinderen als leerkracht in het basisonderwijs waardering en voldoening. Het is gewoon een heel erg leuk beroep.

Margje
Margje
SBO de Griffel
Leerkracht

Als leerkracht bouw ik een hechte band op met de kinderen. Ik weet precies hoe het met ze gaat. Daardoor kan ik ze goed begeleiden in hun leerproces. Belangrijk vind ik dat ik ze laat ervaren dat ze meer kunnen dan ze denken dat kunnen.

Heb je een vraag?