Scroll Top

De reguliere voltijdopleiding

De beste leerkracht word je zelf!

Het onderwijs van nu zoekt leerkrachten die van aanpakken weten en snappen dat lesgeven meer is dan kinderen leren lezen en rekenen. Van kinderen wordt tegenwoordig al op jonge leeftijd gevraagd om zelf keuzes te maken, te plannen, te durven vragen en om hun eigen weg te vinden in hun leerproces. Als jij het leuk vindt om kinderen iets te leren en om ze te begeleiden in hun eigen ontwikkeling, kies dan voor de lerarenopleiding basisonderwijs (pabo).

Studeren aan de Nieuwste Pabo

Op de Nieuwste Pabo ontdek je in theorie en praktijk hoe het moderne onderwijs van nu eruit ziet. Persoonlijke aandacht voor de studenten in een veilige, kleinere leeromgeving is in Sittard erg belangrijk. De school is geen grote campus, maar een knus gebouw waar je snel je weg vindt en docenten en studenten elkaar écht leren kennen. Studeren aan de Nieuwste Pabo doe je niet alleen in de klas of collegezaal, maar vooral ook in de praktijk: het werkplekleren. Samen met de basisscholen in de regio is een programma ontwikkeld waardoor jij de opgedane theorie direct in praktijk kunt brengen op ‘jouw’ opleidingsschool. Hierbij word je begeleid door docenten van de opleiding én leerkrachten van de basisschool waar jij 40% van je tijd lid van het team bent.

Wat kun je verwachten?

In de eerste twee jaar leg jij samen met je opleiding én opleidingsschool, de basis voor het leraarschap. Rekenen en Nederlands zijn waarschijnlijk vakken waar je meteen aan denkt. Maar ook praktijkvakken zoals aardrijkskunde of natuur & technologie en vakken als muziek en drama komen aan bod. Naast de schoolvakken, is er natuurlijk veel aandacht voor pedagogiek en didactiek. De moderne leerkracht heeft naast het lesgeven namelijk ook een grote opvoedkundige rol.

Wat verwachten we van jou?

Ben je nieuwsgierig, heb je een open blik en beschik je over een flinke portie ambitie en lef? Kun je niet wachten om voor de klas te staan? Dan is de Nieuwste Pabo de opleiding voor jou. Op de Nieuwste Pabo en op de basisschool word je meteen aangesproken als beginnend professional en vlieg je er meteen vanaf het begin vol in! Studeren aan de Nieuwste Pabo betekent praktijkonderzoek doen waarmee je jezelf en het onderwijs ontdekt én echt verder ontwikkelt. Aan het einde van de opleiding ben je geen ‘duizendpoot’ die overal een beetje verstand van heeft. Leerkrachten van de Nieuwste Pabo zijn professionals, gespecialiseerd in een specifieke leeftijdscategorie, inhoud en werkomgeving.

Ja ik wil leerkracht worden!